Keväiset terveiset Helsingin keikokailta

Meillä Helsingin dojolla oli ilo ja kunnia saada Mikko Toivanen -shihan keikokain opettajaksi. Lauantain (13.4.2019) kuuden tunnin harjoitusrupeama meni kuin siivillä. Jokaisen opetetun osa-alueen perusteet käytiin huolella läpi ja siten jatko-oppi rakennettiin vahvemman pohjan päälle.

Päivän ohjelmaan kuului mm. miekan perusteita, jatkoa Oulun keikokain miekkakatoille (kuki biken), kihon happoa, Kyoketsu-shoge perusteet sekä muotoja ja Shiraishi Dai-Shihanin opetuksia.

Kukishin Ryu – Seion no Kata

Bujinkan on siitä mielenkiintoinen, että toisaalta tuttuja asioita kuten Kihon Happoa harjoitellaan jatkuvasti eri vinkkeleistä, mutta välillä voi tulla ihan konkreettisia asioita eteen mitä ei ole koskaan livenä nähnyt. Tästä hyvä esimerkki oli Kyoketsu-shoge jonka allekirjoittanut oli nähnyt aiemmin vain kuvissa.

Itsellä jäi päivästä erinomainen fiilis, ei pelkästään Mikko -shihanin erinomaisen opetuksen, vaan myös kanssaharjoittelijoiden hyvän asenteen myötä. Ihmiset olivat selkeästi kevään tultua iloisella tuulella ja mikä tärkeintä avoimin mielin ottamassa opetusta vastaan.

Opiskelu ei jää tähän kyseiseen päivään vaan nyt on kotiläksyjen vuoro kotidojoilla.

Kiitokset Mikko-shihanille ja osallistujille onnistuneesta päivästä.

Seuraava keikokai on Espoossa 25.5 eli siellä nähdään!


Vastaa