Säännöt


Neuvoja Bujinkan Dōjōn harjoittelijoille

Bujinkan Dōjō kelpuuttaa vain henkilöt, jotka hyväksyvät ja noudattavat näitä ohjeita. Henkilöitä, jotka eivät tätä tee, ei hyväksytä jäseniksi. Erityisesti:

1) Vain henkilöiden jotka ovat lukeneet ja hyväksyneet nämä ohjeet sallitaan liittyä.

2) Vain henkilöiden jotka ovat maltillisia, itsensä hallitsevia ja omistautuneita sallitaan liittyä.

3) Lääkärintodistus saattaa olla tarpeen. Eritoten henkilöt joilla on mielen sairauksia, huumeongelmia tai henkistä tasapainottomuutta eivät voi liittyä. Todistuksen tarpeellisuus koskee erityisesti yksilöitä jotka ovat vaaraksi muille, esimerkiksi tartuntatautien kantajat, kliinisesti epänormaalin persoonallisuuden tai fyysiset ominaisuudet omaavat, ja itseään hallitsemattomat.

4) Rikosrekisterin omaavat käännytetään pois. Samoin kuin ongelmien aiheuttajat, rikosten tekijät, ja ne, jotka elävät Japanissa rikkoen maan lakeja.

5) Ne, jotka eivät noudata Bujinkan Dōjōn ohjeita, joko harjoittelijoina tai yhteiskunnan jäseninä, toimien häpeällisesti tai moitittavasti, tullaan erottamaan. Tähän asti on Bujinkan Dōjō ollut avoinna suurelle määrälle ihmisiä, jotka ovat saapuneet Japaniin. Heidän joukossaan, valitettavasti, on ollut väkivaltaisesti humalassa riehuvia, mielisairaita, ja häiriköitä, jotka ajattelivat vain itseään eivätkä kyenneet näkemään kuinka heidän tekonsa saattaisivat vastaavasti vaikuttaa muihin. Tekojensa kautta nämä ihmiset hylkäsivät Bujinkan Dōjōn perinteisen oikeamielisen sydämen. Kaikki tällaiset henkilöt tullaan erottamaan.

6) Koskien onnettomuuksia harjoittelun aikana (sekä Dōjōn sisäpuolella, että ulkona); ei tulisi aiheuttaa ongelmia Bujinkan Dōjōlle. Tämä on erityisen tärkeä seikka. Ne, jotka eivät kykene ottamaan henkilökohtaista vastuuta onnettomuuksista Bujinkanin harjoitusten aikana, eivät voi osallistua. Toisinsanoen; Bujinkan Dōjō ei vastaa onnettomuuksista harjoittelun aikana, riippumatta tapahtumapaikasta.

7) Joillakin Bujinkan Dōjōilla on käytössä jäsenkortti. Tämä kortti ei ainoastaan suojele jäsentensä kunniaa, vaan osoittaa että olet osa suurempaa kokonaisuutta – sen jäsenet kokoontuvat soturin sydämin kehittääkseen itseään harjoittelun ja ystävyyden avulla. Se osoittaa soturin hyveen loiston, ja sisältää sekä uskollisuuden että veljellisen rakkauden.

8) Bujinkan Dōjōn perinne tunnistaa kaiken ihmiselämän luonteen ja universaalisuuden, ja on tietoinen näiden kahden välillä luonnollisesti virtaavasta.

”Taijutsun salainen periaate on rauhan perustusten tiedostaminen. Opiskeleminen on polku järkähtämättömään sydämeen (Fudōshin).”

Dōjōn laki on:
1) Tiedä, että kärsivällisyys on ensisijaista.
2) Tiedä, että Ihmisen polku tulee oikeudenmukaisuudesta.
3) Luovu ahneudesta, laiskuudesta, ja uppiniskaisuudesta.
4) Hyväksy suru ja huoli luonnollisina, ja etsi järkähtämätöntä sydäntä.
5) Älä eksy uskollisuuden ja veljellisen rakkauden polulta, ja kulje aina syvemmälle Budōn sydämeen.

Tämän lain noudattaminen on osa Dōjōn sääntöjä.
Meiji 23 (1890), kevät, Toda Shinryūken Masamitsu
Shōwa 33 (1958) maaliskuu, Takamatsu Toshitsugu Uō
Hatsumi Masaaki, Byakuryū

9) Harjoittelu alkaa Taijutsusta

Kyū -asteet: aloittelijat

  1. – 5. Dan: Ten (taivas)
  2. – 10. Dan: Chi (maa)
  3. – 15. Dan: Jin (ihminen)
  4. – 15. Dan jaetaan Chi (maa), Sui (vesi), Ka (tuli), Fu (tuuli) ja Kū (tyhjyys); Happō Biken tullaan opettamaan näillä tasoilla. 5. Danin testauksen voi suorittaa vain Sōken nimeämät. Todelliselle Shihanille voidaan myöntää 15. Dan.

Viime aikoina on Bujinkan Dōjōsta tullut todella kansainvälinen. Niin kuin on eri aikavyöhykkeitä, on maailman kansoilla ja valtioilla myös olemassa erilaisia tabuja. Meidän tulee kunnioittaa toinen toistamme, pyrkiä välttämään näitä tabuja. Meidän tulee asettaa soturin sydämemme etusijalle, työskennellen yhdessä kehittyäksemme itse, ja kehittääksemme Bujinkan Dōjōa.

Ne, jotka eivät ylläolevia ohjeita noudata, tullaan erottamaan Bujinkan Dōjōsta.

Bujinkan Dōjō
Sōke: Hatsumi Masaaki

  • Alkuperäinen teksti: Bujinkan Densho, Sanmyaku – alkuperäistä ohjetta muokattu nykyhetkeen sopivaksi joidenkin kohtien osalta.