Terveisiä Japanista

Hombu-dojon tuuletusikkunat ovat auki ja 3-asteinen ulkoilma tulvii sisään. Rakennus on normaalisti lämmittämätön ja lämpöpumput käynnistetään hetken päästä. Jalkapohjissa tuntee viileyden tabien pohjan läpi. Tatami tuntuu siltä kuin muovipinnoite olisi vedetty vanerilevyjen päälle.

Tervehdys Japanista!

Tällä kertaa matkalla pääsimme kertaamaan perusteita Ishizuka Dai-shihanin harjoituksissa. Onneksemme paikalla ei ollut muita ja kolmihenkinen matkaseurueemme sai opettajan täyden huomion 🙂 Kuten tapana jouduimme tekemään ja saimme kädestä pitäen palautetta opettajalta. Teimme kosshi kihon sanpon muodot sekä Seion-muodon Kukishinden ryusta. Viimeisenä teimme vielä Oni Kudakin perusmuodossa ja erilaisilla heittolopetuksilla.

Opettaja oli hyväntuulinen ja jutteli kanssamme paljon muistellen harjoittelua nuorena sekä Takamatsu sensein tapaamista. Hän näytti myös alkuperäistä Ten Chi Jin -vihkosta joka on ollut materiaalina opettajilla ympäri maailmaa vuosikaudet. Nykyään on tietysti videot DVD:llä ja useita eri kirjoja useilla eri kielillä, mutta aikoinaan tuo vaatimaton 52-sivuinen vihko oli ainoa kirjallinen materiaali saatavilla.

Palaamme ensi viikolla Suomeen. Tavataan Oulun leirillä!


Vastaa