Bujinkan hyväksyy vain henkilöt, jotka hyväksyvät ja noudattavat Bujinkan Dōjōn ohjeita. Henkilöitä, jotka eivät näin toimi, ei hyväksytä jäseniksi. Erityisesti:

 1. Vain henkilöiden jotka ovat lukeneet ja hyväksyneet nämä ohjeet sallitaan liittyä.
 2. Vain henkilöiden jotka ovat maltillisia, itsensä hallitsevia ja omistautuneita sallitaan liittyä.
 3. Vaaditaan lääkärintodistus. Eritoten henkilöt joilla on mielisairautta, huumeongelmia tai henkistä tasapainottomuutta eivät voi liittyä. Todistuksen tarpeellisuus koskee erityisesti yksilöitä jotka ovat vaaraksi muille, esimerkiksi tartuntatautien kantajat, kliinisesti epänormaalin persoonallisuuden tai fyysiset ominaisuudet omaavat, ja itseään hallitsemattomat.
 4. Rikosrekisterin omaavat käännytetään pois. Ongelmien aiheuttajat, rikosten tekijät, ja ne, jotka elävät Japanissa rikkoen maan lakeja käännytetään pois.
 5. Ne, jotka eivät noudata Bujinkanin ohjeita, joko harjoittelijoina tai yhteiskunnan jäseninä, toimien häpeällisesti tai moitittavasti, tullaan erottamaan. Tähän asti on Bujinkan ollut avoinna suurelle määrälle ihmisiä, jotka ovat saapuneet Japaniin. Heidän joukossaan, valitettavasti, on ollut väkivaltaisesti humalassa riehuvia, mielisairaita, ja häiriköitä, jotka ajattelivat vain itseään ja eivät kyenneet näkemään kuinka heidän tekonsa saattaisivat vastaavasti vaikuttaa muihin. Tekojensa kautta nämä ihmiset hylkäsivät Bujinkanin perinteisen oikeamielisen sydämen. Tästä päivästä lähtien kaikki tällaiset henkilöt erotetaan.
 6. Koskien onnettomuuksia harjoittelun aikana (sekä Dōjōn sisäpuolella, että ulkona); ei tulisi aiheuttaa ongelmia Bujinkanille. Tämä on erityisen tärkeä seikka. Ne, jotka eivät kykene ottamaan henkilökohtaista vastuuta onnettomuuksista Bujinkanin harjoitusten aikana, eivät voi osallistua. Toisinsanoen; Bujinkan ei vastaa onnettomuuksista harjoittelun aikana, riippumatta paikasta.
 7. Kaikkien jäsenten on hankittava vuotuinen jäsenkortti. Tämä kortti ei ainoastaan suojele Bujinkanin jäsenten kunniaa, vaan osoittaa että olet osa suurempaa kokonaisuutta – sen jäsenet kokoontuvat soturin sydämin kehittääkseen itseään harjoittelun ja ystävyyden avulla. Se osoittaa soturin hyveen loiston, ja sisältää sekä uskollisuuden että veljellisen rakkauden.
 8. Bujinkanin perinne tunnistaa kaiken ihmiselämän luonteen ja universaalisuuden, ja on tietoinen näiden kahden välillä luonnollisesti virtaavasta.
  • ”Taijutsun salainen periaate on rauhan perustusten tiedostaminen.
  • Opiskeleminen on polku järkähtämättömään sydämeen (Fudōshin).”
Dōjōn laki on:
1) Tiedä, että kärsivällisyys on ensisijaista.
2) Tiedä, että Ihmisen polku tulee oikeudenmukaisuudesta.
3) Luovu ahneudesta, laiskuudesta ja uppiniskaisuudesta.
4) Hyväksy suru ja huoli luonnollisina ja etsi järkähtämätöntä sydäntä.
5) Älä eksy uskollisuuden ja veljellisen rakkauden polulta, ja kulje aina syvemmälle Budon sydämeen.
Tämän lain noudattaminen on osa Dōjōn sääntöjä.
Meiji 23 (1890), kevät, Toda Shinryūken Masamitsu
Shōwa 33 (1958) maaliskuu, Takamatsu Toshitsugu Uō
Hatsumi Masaaki, Byakuryū
 9. Harjoittelu alkaa Taijutsusta
Kyū -asteet: aloittelijat
1. – 5. Dan: Ten (taivas)
5. – 10. Dan: Chi (maa)
10. – 15. Dan: Jin (ihminen)
11. – 15. Dan jaetaan Chi (maa), Sui (vesi), Ka (tuli), Fu (tuuli) ja Kū (tyhjyys); Happō Biken tullaan opettamaan näillä tasoilla. 5. Danin testauksen voi suorittaa vain Sōke. Todelliselle Shihanille voidaan myöntää 15. Dan.
Viime aikoina on Bujinkanista tullut todella kansainvälinen. Niin kuin on eri aikavyöhykkeitä, on maailman kansoilla ja valtioilla myös olemassa erilaisia tabuja. Meidän tulee kunnioittaa toinen toistamme, pyrkiä välttämään näitä tabuja. Meidän tulee asettaa soturin sydämemme etusijalle, työskennellen yhdessä kehittyäksemme itse ja kehittääksemme Bujinkania.
Ne, jotka eivät ylläolevia ohjeita noudata, tullaan erottamaan Bujinkanista.
Hatsumi Masaaki
Sōke
Bujinkan Dōjō